Services voor uw Volvo

Aircocheck

Het aircosysteem is een essentieel onderdeel voor uw comfort in uw Volvo. In smogrijke gebieden, of op het stuifmelige platteland: met een goed onderhouden klimaateenheid geniet u steeds van volle teugen.
Het aircosysteem is een essentieel onderdeel voor uw comfort in uw Volvo. In smogrijke gebieden, of op het stuifmelige platteland: met een goed onderhouden klimaateenheid geniet u steeds van volle teugen.
Ga voor een jaarlijkse controle

Complete Aircoservice

€ 94

Laat uw airconditioningsysteem jaarlijks controleren voor een optimale werking en maximaal comfort. We sporen eventuele problemen op, lossen ze op en geven het hele systeem een grondige opfrisbeurt.

Waarom een jaarlijkse Aircocheck?

Zowel in de stad als erbuiten hangen industriële luchtvervuiling, uitlaatgassen, nicotine, stuifmeel en andere allergenen in de lucht. Om die voor u zo goed mogelijk te filteren, is regelmatig onderhoud nodig. Zo houdt uw Volvo schadelijke stoffen tegen, zodat u telkens kan genieten van verse lucht in de wagen.

Controle inhoud en bijvullen aircovloeistof

Een airconditioningsysteem is een gevoelig onderdeel van uw wagen. Om zo goed mogelijk te werken dient de inhoud van het systeem steeds correct te zijn bijgevuld. Zoniet, moet de compressor harder werken, wat leidt tot een verminderde efficiëntie met een hoger brandstofverbruik – op lange termijn kan het uw systeem zelfs schaden.

Tijdens de aircocheck onderzoeken onze technici uw systeem op lekdichtheid; als er vocht aanwezig is, wordt dat verwijderd. Daarna vullen ze het koudemiddel* opnieuw aan en controleren ze eveneens de olie en detectievloeistof. Stellen de technici een defect vast, dan nemen ze contact met u op voor ze het herstellen.

 *koudemiddel niet inbegrepen (afhankelijk van type wagen)

Voordelen voor alle seizoenen

Een goed onderhouden aircosysteem werkt efficiënter. Dat is voordelig in ieder seizoen: in de winter helpt de roge, warme lucht om uw voorruit te ontwasemen en in de zomer zorgt de droge, gekoelde lucht voor een aangename luchtstroom in de wagen. Stof en andere ongewenste luchtdeeltjes worden tegelijk weggefilterd.

Geurbehandeling en reiniging

De beste manier om uw airconditioningsysteem te reinigen is met behulp van de Volvo Airco Fresh Treatment. Op basis van een ultrasone verneveling worden alle verontreinigingen verwijderd die zich na verloop van tijd in het systeem nestelen. Deze reiniging garandeert een propere, efficiënte werking van uw systeem gedurende minstens één jaar.

Adviesprijzen geldig tot 31 december 2024, inclusief werkuren en 21% btw, exclusief koudemiddel, olie, detectievloeistof en eventueel te vervangen onderdelen.